“Stichting DaDa, opgericht in 2001, zet zich in voor het verbeteren en kindvriendelijk maken van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen in Nederland”.

Stichting DaDa heeft zijn naam te danken aan Timmetje, die in 1998 werd geboren. Al vrij snel bleek dat Tim ernstig ziek was. Hij moest erg lang in het ziekenhuis verblijven, waar de ouders van Tim, André en Bianca van Duivenbode, ook vele uren doorbrachten. Het viel hen daarbij op dat een omgeving in het ziekenhuis veel kindvriendelijker kan. Tim overleed en zijn ouders besloten samen met een aantal vrienden een stichting op te richten. De woorden ‘dada’ waren de eerste woorden die Tim sprak.

DaDa heeft, door de inzet van de betrokkenen vanaf het eerste uur een evolutie mogen doormaken tot een actieve no-nonsens maatschappelijk betrokken stichting. Binnen met name het zakencircuit wordt ieder jaar een steeds grotere groep ondernemers en bedrijven gemobiliseerd en gevraagd deel te nemen aan de verschillende activiteiten van Stichting DaDa, waaronder de DaDa Run for Value.

De middelen die DaDa weet in te zamelen nemen ieder jaar toe en zij hebben inmiddels een groot aantal verschillende projecten in ziekenhuizen en medische instellingen weten te realiseren. Hierbij zijn kindvriendelijkheid, (visuele) communicatie en ouder-kindrelatie de sleutelwoorden. Zo krijgen kinderen o.a. Ipads om met thuis te communiceren, worden er speelhoeken ingericht en worden ruimtes kindvriendelijker gemaakt met bijvoorbeeld mooie muurschilderingen.

Stichting DaDa viert dit jaar haar 15-jarig bestaan en pakt dit groots aan! De Kick-off van dit bijzondere jaar werd woensdag 23 maart gevierd onder het genot van een glaasje wijn. Hierbij deed André van Duivenbode een mooi woordje over de afgelopen jaren en natuurlijk ook de komende jaren, want klaar ermee zijn ze nog lang niet! Ze organiseren het aankomende jaar veel verschillende evenementen, met als grootste de DaDa Run for Value en het DaDa Jubileumdiner op 22 april in Ahoy Rotterdam!

Voor meer informatie over de aankomende evenementen zie de website: www.stichting-dada.nl en FB-pagina

12032799_1759031697662669_7022827181257890034_o