De opbrengsten van de DaDa Run for Value 2013 zijn naar het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam gegaan. De wachtruimtes waren niet kindvriendelijk en daar wilde het ziekenhuis verandering in brengen. Het Ikazia Ziekenhuis was na het zien van de speeltoestellen in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis (DaDa Run for Value project editie 2012) zo enthousiast, dat ze meteen een aanvraag hebben ingediend bij Stichting DaDa. Emily & Edgar wilden de befaamde speeltoestellen met eigen ogen zien en gingen op pad!

Tirza Verduin, pedagogisch medewerker bij het ziekenhuis, is betrokken geweest bij de realisatie van dit project. Na een heel vriendelijke ontvangst, gaf ze ons een uitgebreide rondleiding door het ziekenhuis. Zij vertelde erg enthousiast over de speeltoestellen en hoezeer zowel ouders als kinderen het waarderen. Het was ontroerend om te horen hoeveel verschil het project gemaakt heeft. De DaDa speeltoestellen zijn te vinden in verschillende wachtruimtes waar kinderen terecht komen. De toestellen bieden afleiding en entertainment voor de kinderen voorafgaand aan een afspraak. Tirza Verduin vertelde ons dat zij de speeltoestellen (ze zijn verrijdbaar) zelfs weleens gebruikt tijdens een afspraak als afleiding voor het kind.

Het was geweldig om het effect van de speeltoestellen te zien. De associatie dat een ziekenhuis eng is, kan voor de kinderen die in aanraking zijn gekomen met de DaDa speeltoestellen, al zijn veranderd. Angst en spanning weghalen, kan zorgen voor een snellere genezing. Een betere besteding had ik zelf niet kunnen bedenken!

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 6