14 April 2013; de dag van de Rotterdam Marathon, de dag van de 4e editie DaDa Run for Value!
Koffie en thee stonden al klaar toen kwart over acht de eerste lopers kwamen binnendruppelen. Gelukkig waren ook de vrijwilligers al vroeg uit de veren om ons te komen helpen met de voorbereidingen.

61494_154139794755146_1784501366_n

Bepakt met startnummers, lunchpakket, een ballon en de laatste instructies vertrokken de alle lopers naar de bussen richting wisselpunt, of richting startvak voor diegenen die als eerste aan de beurt waren. Langzaam maar zeker werd de spanning voelbaarder…. Iedereen had naar deze dag toegeleefd en nu was het zover: Met z’n allen knallen voor Stichting Dada! Vlak voor half 11 trapte Lee Towers af met zijn welbekende You’ll Never Walk Alone, waarna het kanon klonk en….. de Rotterdam Marathon ging officieel van start!

Ondertussen waren de voorbereidingen voor de borrel volop in gang: Het terras klaarzetten, bereiding van de hapjes, champagne koud zetten, de installatie voor de dj én volop zon! Deze dag kon niet meer stuk!

Rond twaalf uur kwamen de eerste lopers een voor een binnenstromen. Stuk voor stuk waren ze enthousiast en onder de indruk van de geweldige sfeer van de marathon… En wij van hun prestatie! De snelste tijd ging dit jaar naar het team van Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum, met een eindtijd van maar liefst 3.24.09 uur! Gefeliciteerd!

533921_154142484754877_1880364477_n

Om half 3 waren de meeste lopers de finish gepasseerd en gaf DJ Noah het startschot voor de borrel…. We werden getrakteerd op een lekker glas bubbels en verrukkelijke hapjes van restaurant Chung: de inmiddels befaamde flensjes met pekingeend, maar ook saté, oesters, het kon niet op! Ondertussen waren alle lopers binnen en nam DJ Sneezing Panda het stokje over en het feest barstte helemaal los.

Tot het moment waarop we allemaal hadden gewacht: de bekendmaking van het sponsorbedrag voor Stichting DaDa. Marcel Broersma nam het woord om allereerst de hoofdsponsoren Slager Automaterialen en Tam Tam te bedanken. Ook had hij een speciaal woordje voor Chung, eigenaar van het gelijknamige restaurant. Chung had dit jaar voor de derde keer op rij zijn restaurant beschikbaar gesteld als episch centrum van het evenement en draagt Stichting DaDa al jaren een warm hart toe. Daarna bedankte Marcel namens Peak Value de stagiaires Jacqueline Brouwer en Tom Pijper voor de organisatie van de DaDa Run for Value. Vervolgens kreeg Guido Mangert de microfoon om bekend te maken hoeveel geld er was opgehaald voor Stichting Dada. Wat een bedrag…. Dankzij alle lopers en sponsoren hebben we € 57.500,- opgehaald! Een nieuw record!

Foto-3VKSSSOJ

André van Duivenbode, oprichter Stichting DaDa, nam de cheque in ontvangst en bedankte naast alle lopers en sponsoren Chung graag in het bijzonder. Als eer ontving Chung een levensgrote giraf – de enige echte DaDa knuffel – voor al zijn inzet voor Stichting DaDa.
Vanuit het Ikazia Ziekenhuis was een grote delegatie aanwezig die een prachtige cheque in ontvangst mochten nemen om mooie speelelementen te plaatsen waarmee kinderen zich kunnen vermaken bij een bezoek aan het Ikazia. Het was weer super geslaagd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Namens het gehele DaDa Run for Value Team willen wij iedereen bedanken voor hun inzet en deze fantastische dag. Tot volgende jaar!