Afgelopen zondag 13 april 2014 was de dag van de Rotterdam Marathon. Een prachtige dag, vol opgetogen lopers en enthousiaste supporters langs de kant. Maar voor zo’n 170 lopers had de dag een extra lading: de vijfde editie van de DaDa Run for Value 2014!

Toen ik om half 8 ‘sochtends bij mij de deur uitliep richting restaurant Chung, was het Meeùs team al hard bezig met het opbouwen en neerzetten van promotiemateriaal. Ook de eerste vrijwilligers van Chung waren bezig met voorbereiden. Er stonden zelfs koffie en gebakjes klaar voor de eerste lopers die rond 08.15 uur binnendruppelden.

Maandenlange voorbereiding en training en nu was het eindelijk zover! Nadat alle startnummers waren opgehaald vertrokken de lopers naar hun vertrekpunten. Rond 10.50 uur werd het rustig bij restaurant Chung en konden we ons gaan voorbereiden op de borrel: hapjes, drankjes, de DJ tafelinstallatie aan alles was gedacht.

Rond 12.00 uur kwamen de eerste lopers terug met een enorme glimlach, tevreden over hun geleverde prestatie. Het weer was top, het zonnetje kwam door en om 15.00 uur gaf DJ Jacob van Hagen het startschot voor de borrel: Heerlijk swingende beats om iedereen in de sfeer te brengen.

Tot het moment kwam waarop iedereen had gewacht – de cheque overhandiging. Erben Wennemars, oud schaats kampioen die zelf ook de hele marathon had gelopen, gaf een korte speech waarin hij vertelde over hoe hij ooit in het ziekenhuis belandde toen hij klein was. Hij sloot zijn verhaal af door de cheque te overhandigen aan Willem van Meurs, bestuurslid van Stichting DaDa. Samen maakten zij toen het opgehaalde bedrag bekend: 72.000 euro!! Het was gelukt…! Weer een nieuw record! Tranen van geluk rolden over mijn wangen. Een mooiere afsluiting van al dat harde werken had ik niet kunnen bedenken. Maar veel tijd voor tranen was er niet. Dorien Korsten van Sophia Revalidatie mocht als begunstige de cheque in ontvangst nemen. Ze bedankte de sponsoren, maar vooral ook de lopers, dankzij hun sportieve prestaties is tenslotte al dat geld bij elkaar gelopen. Ze vertelde hoe bijzonder ze het vond dat een Rotterdamse initiatief een Haagsche project had gekozen, “maar ach, we delen een vliegveld, nu ook een speeltuin!” In juni wordt de nieuwbouw van Sophia Revalidatie geopend en hopelijk zal in het najaar de officiële opening plaatsvinden van de aangepaste speeltuin. Wij kunnen niet wachten!