De DaDa Run For Value heeft zondag tijdens de Rotterdam Marathon 72.000 euro bijeen gelopen voor Sophia Revalidatie in Den Haag. In de afgelopen vijf jaar heeft Peak Value in samenwerking met andere bedrijven tijdens de Rotterdam Marathon bijna driehonderd duizend euro voor verschillende goede doelen opgehaald. Dorien Korsten, marketing communicatie en fondsenwerving van Sophia Revalidatie, nam zondag de cheque in ontvangst uit handen van oud-schaatser Erben Wennemars van sponsor Meeùs en van Willem van Meurs, bestuurslid van de Stichting DaDa.

De DaDa Run For Value is eigenlijk een niet meer weg te denken onderdeel van de marathon van Rotterdam. Tijdens de grootste hardloopwedstrijd van Nederland deden tijdens deze editie 42 bedrijven mee in estafetteteams van vier personen en zij probeerden vooraf per team zoveel mogelijk geld op te halen bij bevriende relaties. Na de sportieve prestatie werd er voor alle lopers en sponsors een uitgebreide netwerkborrel bij restaurant Chung vlakbij de finish van de marathon gehouden. Daar werd de cheque van 72.000 euro aan Dorien Kosten van Sophia Revalidatie overhandigd. ,,Ik vind het fantastich dat Rotterdamse lopers zich inzetten voor een Haags goed doel. We delen als Rotterdam en Den Haag al een vliegveld en ik vind het een goede zaak dat de samenwerking nu nog een stap verder gaat. Deze gelden worden aan een speciale speeltuin voor revaliderende kinderen besteed en daar ben ik de sponsors en uiteraard de lopers, want die hebben de sportieve prestatie geleverd, heel dankbaar voor.’’

,,Als je weet voor welk doel je loopt en welke bestemming het geld krijgt, dan wordt het lopen van de marathon nog een stuk leuker’’, riep initiatiefnemer en eigenaar Marcel Broersma van Peak Value na de marathon enthousiast uit. ,,We deden dit nu voor het vijfde jaar en de animo onder bedrijven is nog steeds groeiende. Iedereen onderschrijft de stichting DaDa als goed doel. Vopak deed dit jaar mee met acht teams en haalde liefst twaalfduizend euro op. Ook mijn zakenpartner Guido Mangert en ik waren met vier teams van Peak Value goed vertegenwoordigd. Alle teams doneerden minimaal duizend euro en in USP Marketing Consultancy BV en Peinemann Lifting Solutions hadden we twee uitstekende shirtsponsors.’’

Het Sophia Revalidatiecentrum biedt medisch specialistische revalidatiezorg voor kinderen, jongeren en volwassenen op acht locaties in Nederland. De voor dit goede doel gekozen kliniek bevindt zich aan de Vrederustlaan in Den Haag. Het doel van medisch specialistische revalidatie is het voorkomen of verminderen van belemmeringen in het dagelijks leven. De gevolgen van ziekte, ongeval en/of aangeboren aandoening zijn veelal complex en vaak blijvend.

Uitreiking van de cheque aan Sophia Revalidatie met (vlnr) Willem van Meurs, Marcel Broersma, Dorien Korsten, Erben Wennemars en Guido Mangert.