emily-tuohyMijn naam is Emily Tuohy en ik ben vanaf 3 februari 2014 de nieuwe stagiaire bij Peak Value. Voor iedereen die mijn naam niet kan uitspreken, lees: Toe-ie. Mijn nationaliteit is Ierse, vandaar de moeilijke achternaam. Ik ben Engels opgevoed en ben daardoor tweetalig. Ik ben op dit moment afstudeerder aan de Hogeschool Rotterdam waar ik Commerciële Economie studeer. Ik zie mezelf als doelgericht; ik wil volgend jaar aan mijn Marketing Masters beginnen aan de Erasmus en uiteindelijk mijn eigen reclamebureau. Ik wilde dus ook heel graag een uitdagende afstudeerstage – niet zomaar een stage waar ik een scriptie kon schrijven – maar een stage waar ik iets kon betekenen. Het organiseren van de DaDa Run for Value 2014 is zowel uitdagend als betekenisvol. Ik werk niet alleen aan mijn eigen toekomst, maar ook aan die van anderen.

Ik heb heel veel geleerd in de loop van mijn eerste twee weken stage bij Peak Value. Ik ben tot nu toe alleen een bezoeker geweest van evenementen, waar ze allemaal klaar zijn voor de actie. Ik merkte niets van de chaos achter de schermen of het organisatietraject vooraf. Het organiseren van een evenement is veel meer dan de dag zelf. Zelfs over de laatste en kleinste details moeten worden nagedacht. Op de eerste en tweede dag kreeg ik het gevoel dat ik door de bomen het bos niet meer kon zien, maar het balletje begon al snel te rollen. Gedurende mijn eerste twee weken heb ik veel afspraken gemaakt om het hele evenement en de belangrijke spelers te leren kennen. Ik heb kennisgemaakt met Annemarie Blok-Zantingh van Stichting DaDa en Laura van de Water van Like2Run (de Rotterdam Marathon organisatie), twee organisaties die hand in hand samengaan met de DaDa Run for Value. Ik heb met zo veel mogelijke teams gesproken van de diverse, enthousiaste bedrijven die zich al hebben aangemeld voor de DaDa Run for Value 2014. Zo heb ik ook kennisgemaakt met Arthur Schot van Vopak, die elk jaar meer teams bij elkaar brengen voor het goede doel. Ook heb ik samen met mijn collega, Edgar Bijl, het Ikazia Ziekenhuis bezocht om met eigen ogen te zien waar de opbrengsten uit editie 2013 naartoe zijn gegaan.

Het ontmoeten van de verschillende partijen heeft mij geprikkeld om nog harder te werken voor het evenement. De betrokkenen hebben allemaal iets met elkaar gemeen – iets warms. Ze doen het vanuit hun hart. Ze hebben mij gemotiveerd en geïnspireerd om ervoor te zorgen dat ik het uiterste uit mezelf haal tot de finish, wanneer er een goed evenement staat waar we trots op kunnen zijn. Mijn afspraken bij Stichting DaDa en het Ikazia Ziekenhuis waren de triggers. DaDa’s woorden ‘Zorg voor een goede kinderzorg’ hebben voor mij toen pas daadwerkelijke betekenis gekregen. Toen besefte ik ook dat ik niet alleen aan mijn eigen toekomst werk door deze stage te lopen, maar ook aan die van de kinderen die het nodig hebben.


edgar-bijlGeboren en getogen in Dordrecht en woonachtig in Hendrik Ido Ambacht. Mijn karakter zou ik omschrijven als energiek, geïnteresseerd en perfectionistisch. Op dit moment ben ik derdejaars student Economie en Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Naast mijn studie loop ik dit collegejaar vrijwillig stage, dit doe ik nu sinds oktober 2013. Ik wil op deze manier werkervaring op doen en zien hoe het er in een onderneming daadwerkelijk aan toe gaat. Daarnaast is een goed CV in deze tijd een must, dus leek een stage mij de ultieme mogelijkheid om hier aan te sleutelen.

Bij Peak Value richt ik mij vooral op de finance, maar verleen ook veel hand-en-span diensten. Zo leer ik alle facetten van de activiteiten van dit bedrijf kennen, dit vind ik erg interessant en het zorgt ook voor een afwisselende werkdag.
Mijn doel van deze stage is om zo veel mogelijk te leren en te observeren. Het liefst doe ik veel kennis op het gebied van finance op, omdat ik denk dat mijn toekomst daar gaat liggen. Ik vind het leuk om met cijfers te werken en ben analytisch sterk.

Mijn grote hobby is voetbal en sport in het algemeen. Ik heb altijd gevoetbald en ben nu scheidsrechter op het hoogste niveau van het amateurvoetbal. De KNVB liet mij een keuze maken tussen zelf spelen of verder gaan in de arbitrage. Mijn keuze viel op het laatste, omdat ik de ambitie heb om het betaalde voetbal te halen.

Dankzij mijn interesse in sport heb ik ook affiniteit met het jaarlijks evenement van Peak Value, de DaDa Run for Value. Naast mijn financiële taken, ben ik hierbij graag betrokken. Dat is ook de reden dat ik afgelopen week met DaDa Run for Value-stagiaire, Emily Tuohy, bij het Ikazia Ziekenhuis langs geweest om de opbrengsten van de editie uit 2013 te zien. Het was heel mooi om te zien.

Het werken bij Peak Value bevalt mij erg goed vanwege de ongedwongen sfeer die hier hangt, mede te danken aan de geringe omvang van het team. Iedereen helpt elkaar en zo komen we tot het juiste product. Tot slot bevalt de Rotterdamse manier van werken mij erg goed!