De vernieuwde wachtkamer op de polikliniek Kindergeneeskunde in Franciscus Gasthuis is op woensdag 18 november feestelijk geopend. Dankzij DaDa Run for Value, Basisschool Park16Hoven en onze Vrienden, is de wachtkamer kindvriendelijker gemaakt!

Het Franciscus Vriendenfonds wil op termijn iedere wachtruimte in Franciscus Gasthuis kindvriendelijk maken. Het is namelijk belangrijk dat kinderen die het ziekenhuis moeten bezoeken zich op hun gemak voelen. Op deze manier gaat de tijd sneller voorbij en voelen zij zich meer ontspannen.

Metamorfose wachtkamer polikliniek Kindergeneeskunde
Jaarlijks worden 6.000 kinderen gezien op de polikliniek Kindergeneeskunde. Deze patiëntjes deelden een grote open wachtruimte met de polikliniek Gynaecologie & Verloskunde. Nu staat er een mooi bedrukte afscheiding in de ruimte en hebben de wachtenden voor de polikliniek Gynaecologie & Verloskunde meer privacy, terwijl de jonge bezoekers van de polikliniek Kindergeneeskunde vrijuit kunnen spelen. In de wachtruimte is nu een speelruimte ingericht, waarin zij zich kunnen vermaken met kleurrijk en interactief speelgoed. Ook Fransje, icoon van de Kinderafdeling, duikt op verschillende plekken op.

Fransje
Fransje is vriend van iedereen. Op de website www.sfg4kids.nl legt hij kinderen uit wat ze kunnen verwachten van hun bezoek of opname. Hij stelt kinderen op hun gemak en zorgt ervoor dat zij even niet aan hun ziekenhuisbezoek denken. Fransje zal op steeds meer plekken in het ziekenhuis opduiken, voor de kinderen herkenbaar en geruststellend.

Klik hier voor meer informatie over de projecten en acties van het Franciscus Vriendenfonds.